top of page
MOBILITEIT

Onder elektrische mobiliteit wordt  “verplaatsen van goederen of personen door middel van een elektrisch aangedreven voertuig als hoofdaandrijving" verstaan. Zwaar werk wordt lichter gemaakt door de ondersteuning of volledige overname van een elektromotor. In veel gevallen wordt binnen een bestaande toepassing de traditionele krachtbron vervangen door een elektrische aandrijving. De reden hiervoor kan uiteenlopend zijn als, regelgeving, klantwens of de wens voor een stillere, omgevingsvriendelijkere oplossing. Bij nieuwe mobiliteit toepassingen is het zeker trend om de aandrijving uit te voeren met een elektrische aandrijving.

Afhankelijk van de inbouwruimte, budget en gewenste prestaties zal een motortype en bouwvorm worden geselecteerd, al dan niet voorzien van een overbrenging. Bij elektrische mobiliteit wordt meestal alleen een batterij(pakket) gebruikt als voeding van de elektrische aandrijving. De batterij bekrachtigt vervolgens de motorcontroller die de aansturing van de elektromotor verzorgt. Afhankelijk van de toepassing, zal een keuze gemaakt worden voor het type elektromotor en het werkgebied van de toepassing. Indien noodzakelijk zal een transmissie worden gekoppeld aan de elektromotor om snelheid om te zetten in een hoger koppel.

De interface (meestal een display) en bediening van de aandrijving is een belangrijk aspect van de aandrijving die de aansturing, werking en omgang van de toepassing waarborgt. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van koopdelen die worden geïntegreerd binnen de oplossing of kunnen klantspecifieke ontwikkelingen worden doorgevoerd. EMT heeft diverse succesvolle trajecten tot een productie weten te realiseren voor uiteenlopende toepassingen. Wij waarderen het vertrouwen van onze klanten waardoor wij geen expliciete toepassingen zullen vermelden als referentie. 

logoEMT new-color.png
bottom of page