top of page
AUTOMOTIVE

De ontwikkelingen binnen de automotive industrie staan zowel in binnen- en buitenland niet stil. Zwaardere toepassingen zoals (mini)bussen en vrachtauto’s worden vaak ingezet om binnen een bepaalde straal van hun standplaats te functioneren. Dit maakt een stap naar volledige (of gedeeltelijke) elektrificering mogelijk. Meestal spreken we in deze toepassingen van elektrische tractiemotoren voor de hoofdaandrijving. Kenmerkend voor tractiemotoren binnen de automotive is de compacte bouwvorm van de motor die binnen een breed spanningsgebied dient te functioneren op hoge vermogens.  

Meestal worden de motoren (en motorcontrollers) voorzien van

waterkoeling. In tegenstelling tot de normeringen die bestaan voor de industrie, wordt er binnen de automotive meestal gebruik gemaakt van klantspecifieke bouwvormen en afmetingen. EMT is ingesteld op deze flexibiliteit en past deze naar wens aan.

EMT is in zowel binnen- als buitenland een gesprekspartner voor automotive elektromotoren. Binnen een spanningsgebied van 24V-650VDC zijn diverse oplossingen verzorgd als hoofdaandrijving of als ondersteuning binnen een automotive toepassing. De hoofdaandrijving kan bestaan uit een centrale motor of een zogenaamde wielaandrijving. 

logoEMT new-color.png
bottom of page